Med internet som arbetsplats

Webb, Webbdesign

Photoshop

sh_photoshop_retouch_retouching

Det finns många olika bildredigeringsprogram att använda för den som är intresserad av fotografi och design, men ett av de mest kända programmen är utan tvekan Adobe Photoshop. Detta program används inte enbart av fotografer, artister och designers utan även av vanliga personer som vill redigera en bild eller skapa en logo. Att lära sig grunderna i photoshop kan vara extremt matnyttigt då det används inom flera olika yrkesområden och många företag har som krav att man ska kunna använda photoshop.

Photoshop är ett extremt mångsidigt program med flera hundra olika verktyg. Några av de mest användbara verktygen är bridge och camera raw.

Bridge är en slags databas där man kan söka bland tusentals olika bilder. Man kan öppna bilder som miniatyrer, spara och ladda ned bilder samt märka bilder så att man senare kan hitta dem bland sina favoriter.

Camera raw är ett verktyg som tillåter dig att läsa in och bearbeta råa bild filer. Det är till största delen använt av fotografer för att justera färg och ljus inställningar på deras foton.

Det finns många som anser att priset på bildredigeringsprogrammet är alldeles för dyrt och blir därför avskräckt från att köpa det. Om detta är fallet så finns det flera olika gratisalternativ som man kan använda istället för photoshop, de två program som är mest kända är Gimp och Paint.net.