Med internet som arbetsplats

Tips

Att välja gymnasieskola

Gymnasievalet är en viktig del av varje tonårings liv. Det är ett val som rör tre år av livet och som formar framtiden. Att göra ett bra val och inte bara välja samma sak som vännerna är av stor vikt. Om du är osäker på vad du vill gå för gymnasielinje kan du med fördel prata med en studie- och yrkesvägledare. De finns tillgängliga för att hjälpa dig göra rätt val inför framtiden.

Så väljer du rätt skola

Innan du kan välja rätt skola behöver du veta vilket gymnasieprogram som passar dig. Vill du gå en yrkesförberedande linje eller en studieförberedande linje? Det finns många av båda alternativen, så du kommer med all säkerhet hitta någon du gillar.

När du väl har kommit fram till vilket program som passar dig kan du börja leta efter en skola som erbjuder det. En del program är vanligare än andra och utbudet är därmed större. Om du är intresserad av ett program som är studieförberedande kan du ta en titt på Kunskapsgymnasiet. De erbjuder bland annat natur- och samhällsprogram.

Tänk noga över ditt val och se också över vilka betygskrav det finns för respektive program och skola. Sedan är det bara att vänta på intagningsbeskedet.