Med internet som arbetsplats

Tips

Live shopping online – hur fungerar det?

Det är inte bara nackdelar med att ha varit i mer eller mindre frivillig karantän under pandemin. Detaljhandeln fick bli kreativ för att inte tappa för mycket i omsättning och det ledde till att live shoppingen verkligen tog fart.

Inspirerad av sociala medier

Det är delvis sociala medier men även den stora kontinenten i öst som lett vägen för live shopping. I Kina ligger de ett par framför oss med tekniken och hade redan etablerat live shopping när pandemin slog till. Det har blivit en livsstil där redan.

Vi har även sett en fullständig explosion även på sociala medier. Konceptet är detsamma på båda ställena; du kan handla digitalt samtidigt som du tittar på en livesändning. Det är det bästa av två världar eftersom du kan shoppa hemma i lugn och ro samtidigt som du kan få nyttiga tips och inspiration.

I Sverige har flera olika kedjor gått samman på en gemensam plattform för live shopping. Börja med att läs mer på nätet så ser du vilka kedjor som sänder när. På så vis kan du ansluta när du vill. Du kanske vill ha tips och råd om din päskling, eller kanske utrustning för trädgårdsodling?