Med internet som arbetsplats

Online, Webb, Webbdesign

WordPress – en bra start för din sajt

sh_wordpress_logo_content

Att skapa egna sajter och bloggar har blivit allt mer vanligt och då mer och mer folk försöker göra ett avtryck på internet ökar behovet efter ett lätt sätt att skapa och designa webbsidor. Förr i tiden var det mycket svårare att skapa en egen sida då det krävde fördjupade datakunskaper men nu för tiden finns det olika plattformar som kan hjälpa dig med detta. En av de mest populära och använda plattformarna är WordPress.

WordPress började som ett bloggverktyg men då WordPress blev allt mer populärt började det även användas som ett innehållshanteringssystem som huvudsakligen används till att skapa och bygga hela sajter istället för att enbart fokusera på bloggar.

Några av anledningarna till att WordPress har blivit så populärt som det är nu är att det är extremt användarvänligt och enkelt att använda vilket gör det perfekt för nybörjare som inte är så insatt i webbutveckling. Sedan är det också helt gratis att använda WordPress och som om det inte är nog så har WordPress öppen källkod vilket betyder att man får göra vad man vill med den.

Om man inte är nöjd med de verktyg och funktioner som följer med WordPress så finns det en uppsjö med plugins som man kan ladda ned och installera för att utöka funktionaliteten och skräddarsy tjänsten så att den passar dig bättre.