Med internet som arbetsplats

Webb, Webbdesign

Rätt webbdesign för rätt nisch

webbdesign

När man designar en webbsida är det viktigt att tänka på vad innehållet på sidan ska vara och om innehållet kommer att passa till designen på sidan. Det gäller alltså att ha koll på vilken nisch sidan du designar har. Det kan vara allt från mode och sport till trädgårdarbete och datorspel. Det kan dock vara svårt att veta hur man på bästa sätt kan designa en sida så att den passar till rätt nisch. Nedan hittar du några webbdesign tips som kan hjälpa dig.

När man designar en webbsida är det alltid viktigt att tänka på vad syftet med sidan är. Om det till exempel är en webbshop så ska man naturligtvis designa den så att det är lätt att hitta och köpa produkter men om det istället är en blogg så ligger fokuset på texterna och inläggen.

Om man vet vad sidan man ska designa kommer att handla om kan det vara en bra idé att göra lite research om det ämnet för att få en djupare förståelse och på så vis blir det enklare att designa sidan. Det finns så klart många design tekniker som funkar på alla olika sidor oberoende vilken nisch de tillhör men det finns nästan alltid några små detaljer man kan ändra för att få sidan att kännas naturlig och som gör att den passar till sidans syfte.